woensdag 10 november 2010

Beerzels Restaurant De Tuinkamer in GaultMillau

Restaurant De Tuinkamer in de Hoogstraat in Beerzel kreeg van de Gault Millau-gids een score van 15, en dit na amper negen maanden. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Hoewel De Tuinkamer ook verleden jaar al werd gequoteerd (14), lijkt het restaurant pas goed uit de startblokken te komen nadat Ken Verschueren (31), de ex-souschef van meesterkok Sergio Herman, de keuken overnam op 12 februari dit jaar. Het behaalde een score van 15: uitzonderlijk gezien de nog maar korte periode dat het restaurant zijn deuren (her)opende. Chef-kok Ken Verschueren is dan ook een tevreden man. 'We kregen dit jaar veel controle, het cijfer is dus niet uit de lucht gegrepen', zegt hij. Toch wil de topchef nog beter. 'We willen ons profileren als het betere restaurant in de regio. Beerzel is een klein dorpje en in het begin waren het vooral inwoners van Putte en omliggende gemeenten die kwamen eten, intussen merken we echter dat Antwerpenaren en Brusselaars hun weg vinden naar het restaurant. In november is elke avond al volgeboekt', pronkt hij.Ook al heeft Ken Verschueren nog geregeld contact met zijn vroegere baas en topchef Sergio Herman die in de Gault Millau-gids een perfecte score van 20 op 20 behaalde, toch lukte het nog niet af te spreken om samen iets in De Tuinkamer te eten. 'Het is een druk bezet man en bovendien hebben we dezelfde sluitingsdagen als 't Oud Sluis ', zegt Ken. Het restaurant dat zich vooral in visgerechten specialiseert, biedt deze tijd van het jaar ook wildmenu's aan. 'De mensen verwachten in deze periode nu eenmaal dat ook fazant, eend en patrijs op het menu staan', zegt de kok. Intussen werken in totaal acht personeelsleden in het restaurant, waarvan vijf louter in de keuken.