woensdag 10 november 2010

Nieuwsflitsen uit Beerzel / Putte

Nieuwe lessen skifitness
Na de succesvolle reeksen skifitness van vorig jaar, organiseert de gemeentelijke sportdienst ook dit jaar nieuwe voorbereidingen op skivakanties. Op woensdag 24 november gaat de eerste reeks van start. Tijdens een reeks van vijf lessen krijg je onder begeleiding tips voor een goede skihouding en kan je je buik-, been- en rugspieren verstevigen.


Week van de Smaak in Putte
Van 11 tot 21 november 2010 zal Vlaanderen zijn vijfde week van de Smaak beleven, ditmaal zal ook Putte opnieuw meegenieten van dit culinaire evenement. Waar vorig jaar nog Turkije als gastland fungeerde is het ditmaal de beurt aan Spanje. Om de Puttenaars hun gastronomische capaciteiten aan te vullen of te verfijnen werd een heel programma voor jong en oud klaargestoomd tot een lekkere gastronomische maaltijd!

Tweede reeks lezingen over opvoeding
In navolging van de eerste reeks rond opvoeding in oktober organiseert het gemeentebestuur van Putte i.s.m. de gemeenten Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden en Duffel opnieuw drie informatieavonden over positief opvoeden. De sessies van 23 en 30 november en op 7 december richten zich naar de opvoeding van kinderen tussen 12-16 jaar.

Vacature Bibliotheekassistent(e)
Het college van burgemeester en schepenen maakt bekend dat het gemeentebestuur van Putte de statutaire functie van Bibliotheekassistent(e) (C1-C3 / 19 uren/week) te begeven verklaard.

Ecobouwers opendeur
Tussen 6 en 14 november organiseert Bond Beter Leefmilieu het evenement Ecobouwers Opendeur. Tijdens de weekends van 6 & 7 en 13 & 14 november kan je gratis binnenkijken in meer dan 100 lage-energiewoningen en kom je alles te weten over bouwen met aandacht voor energiezuinigheid en duurzame materialen. De focus ligt op de bouwheer: waarom kiezen voor energiezuinig of duurzaam bouwen? Hoe begin je er aan? Waar moet je op letten?