maandag 28 februari 2011

OCMW Putte en Beerzelhof gespreksavonden dementie

OCMW Putte organiseert in samenwerking met het dementienetwerk van de Provincie Antwerpen en het Woon-en zorgcentrum Beerzelhof twee gespreksavonden over dementie. Op 29 maart en 5 april worden de beelden uit de docureeks "Pluk de dag", die vorig jaar op RTV uitgezonden werden, opnieuw getoond. De beelden roepen vele vragen op en nodigen uit tot een verder gesprek. Hiertoe krijgt men uitgebreid de kans in kleine groepjes. Iedereen is welkom, in het bijzonder mantelzorgers en mensen die in hun familie- of vriendenkring met dementie geconfronteerd worden.

Dialoog 1: dinsdag 29 maart 2011
Locatie: Ontspanningszaal, Het Lijsternest, 2580 Putte (aan vroegere locatie OCMW) Onthaal vanaf 19u, aanvang 19u30 (vermoedelijk einde rond 22u, pauze voorzien)Thema’s: veranderende relaties autonomie of bemoeizorg zinvolle dagbesteding zelfzorg van de zorgverstrekker ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers.

Dialoog 2: dinsdag 5 april 2011
Locatie: Woon- en zorgcentrum Beerzelhof, Mechelbaan 53, 2580 BeerzelOnthaal vanaf 19u, aanvang 19u30 (vermoedelijk einde rond 22u, pauze voorzien)Thema’s: hoe wordt dementie zichtbaar belevingswereld van personen met dementie omgaan met dementie zinvol leven met dementie.

De inhoud van beide programma’s vullen elkaar aan en daarom raden we aan beide avonden te volgen. Maar aangezien beide gespreksavonden een eigen programma hebben, kunnen ze wel afzonderlijk gevolgd worden. Inschrijven is gewenst, maar niet verplicht. Deelname is gratis.
Wil je graag deelnemen, maar heb je heb geen oppas of vervoer? Met deze en andere vragen kan je steeds terecht bij de seniorenconsulente van het OCMW, Miriam De Roover (Tel. 015 25 83 65 of miriam.deroover@ocmwputte.be).