woensdag 10 november 2010

Lijnbus laat oliespoor van meer dan 30 kilometer tussen Mechelen en Heist-op-de-Berg

Een bus van De Lijn heeft woensdag een kilometerslang oliespoor achtergelaten tussen Mechelen en Herentals. De brandweer was uren in de weer om het spoor op te ruimen. De bus reed op lijn 511, tussen Mechelen, Heist-op-den-Berg en Herentals. Door een defect begon er olie of diesel uit de bus te lekken. Het werd pas opgemerkt toen er al een lang spoor was achtergelaten.

Het spoor begon in de buurt van het station in Mechelen en volgde het hele traject tot in Herentals. Pas daar werd duidelijk dat de autobus af te rekenen had met een lek en ging aan de kant. Het oliespoor zou meer dan dertig kilometer lang zijn geweest. De brandweerkorpsen van Mechelen, Putte en Heist-op-den-Berg waren de heel voormiddag in de weer om het goedje met detergenten op te ruimen. Het spoor liep van aan het station in Mechelen via Nekkerspoel. Ook in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Putte-centrum, op de Mechelbaan in Putte, Beerzel, Heist-op-den-Berg en Wiekevorst lag er diesel of olie van de bus op het wegdek. Een vervangbus heeft de reizigers op hun bestemming gebracht.

Grote hinder voor het verkeer was er niet. Her en der was het wel wat trager rijden omdat tankwagens van de brandweer het wegdek proper spoten. Wat de oorzaak van het lek was, was gisteren nog niet duidelijk. De brandweer zal de kosten van de grote opruimactie doorsturen naar De Lijn.